Koninklijke Luchtmacht Historische Vluchten

Introductie


De Stichting Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht (SKHV) is in 1969 opgericht door een groep voormalige jachtvliegers van de Koninklijke Luchtmacht en Koninklijke Marine. Met toestemming van de toenmalige commandant werd op de vliegbasis Gilze-Rijen een hangaar gebouwd waarin een Harvard en een Piper Super Cub zijn gerestaureerd. Doel was het starten van een voortgezette opleiding van sportvliegers. In de jaren die volgden zijn verschillende historische vliegtuigen aan de vloot toegevoegd, met zorg gerestaureerd en in luchtwaardige conditie gebracht. Vanaf 1976 legt de SKHV zich toe op het in luchtwaardige staat brengen en houden van propellervliegtuigen die in het verleden in gebruik zijn geweest bij de Koninklijke Luchtmacht.

In 1998 zijn de voormalige stichting Gilze-Rijen Historical Flight en de Dutch Spitfire Flight samengegaan in de Stichting Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht en maakt de enige luchtwaardige Nederlandse Spitfire deel uit van onze vloot. In de afgelopen decennia is de de organisatie gegroeid tot een toonaangevend vliegend museum met een unieke collectie historische militaire propellervliegtuigen.

Activiteiten


In het verleden heeft de organisatie een bijdrage geleverd aan meerdere speelfilms, waaronder A Bridge Too Far, Soldaat van Oranje, De Aanslag, de musical Joe en de film Zwartboek van Paul Verhoeven. Verschillende vliegtuigen en deelnemers figureren in deze speelfilms. De historische vloot is regelmatig te bewonderen tijdens airshows in binnen- en buitenland. De vloot van de organisatie bestaat uit een groot aantal historische militaire propellervliegtuigen, waaronder enkele in bruikleen van de Koninklijke Luchtmacht en het Militaire Luchtvaart Museum. De foto's op deze website geven een impressie van ons vliegend museum. 

Uniek voor u en uw gasten

Wij bieden in samenwerking met de organisatie unieke arrangementen met historische vliegtuigen aan. Deze arrangementen zijn gebaseerd op een groep van minimaal 30 tot maximaal 150 personen. De genoemde tijden in het programma zijn van toepassing voor de periode april t/m september en kunnen gedeeltelijk worden aangepast. U kunt verder het bedrijf op de gehele locatie presenteren zonder extra kosten. Natuurlijk is de veiligheid van u en uw gasten geborgd en zijn de veiligheidsregels, zoals op een normale vlucht gegarandeerd.

Voorbeeld programma

16.00 uur :

Aankomst op het vliegveld; ontvangst met koffie, thee en heerlijke originele Engelse sandwiches en zoete lekkernijen.

16.30 uur:
Welkomstwoord en toelichting over de bijzondere historische vloot, de vliegers en de veiligheidsregels.

16.45 uur:

Crew-room, bar en terras geopend, buitenlands gedistilleerd en uitgebreid wijnbuffet.

16.55 uur:
Begin van de rondvluchten met 5-17 historische vliegtuigen. Duur per rondvlucht ca. 30 minuten. Vertrek vanaf het terras. De gasten die niet aan het vliegen zijn kunnen op het terras iets drinken terwijl er boven het terras demonstraties en formatievluchten worden uitgevoerd.

18.30 uur:
Opening van het uitgebreide en heerlijke barbecuebuffet. (vers geroosterd)

20.30 uur 
Einde van de rondvluchten en demonstraties. Post-flight borrel in de crew-room met overhandiging van het officiële boek over de historische vluchten (voor elke deelnemer).

Uiteraard is het mogelijk om wat zaken aan te passen of aan te vullen. Tijdens de vluchten zullen de gasten de gelegenheid krijgen om zelf een stukje te vliegen. Helaas is dit niet in alle toestellen mogelijk. We overleggen graag met u over welke historische vliegtuig er ingezet gaan worden tijdens uw evenement.

Indicatieprijs per persoon: € 225,- exclusief BTW